Televízna reklama pomáha malým podnikom rásť

Televízna reklama pomáha malým podnikom rásť

Televízna reklama pomáha malým podnikom rásť 900 506 Maria

Štúdia zistila, že televízna reklama vytvára 80 % predaja generovaného menšími firmami, ale výdavky na reklamu sú iba 66%. Pre porovnanie, online reklama predstavuje 17% celkových výdavkov na reklamu, ale generujú len 6% predaja.

Tentoraz sa pozornosť sústredila priamo na menších inzerentov, ktorí hľadajú poradenstvo o najefektívnejších cestách k zisku a rastu. Čo môže televízia ponúknuť malým podnikom? V akom okamihu by sa mali zvážiť presun do televízie? Ako je možné inzerovať v televízií, keď sú rozpočty obmedzené?

Kľúčové poznatky:

Televízia vytvára väčšinu predaja generovaného reklamami
Zo 78 malých značiek, ktoré analyzovala spoločnosť D2D, sa televízii pridelilo 66 percent celkových výdavkov, ale vrátilo sa 80 percent všetkých reklamných predajov. Reklama má krátkodobý aj trvalý vplyv na predaj. Reklama má okamžitý vplyv na predaj, ale bude fungovať aj dlho potom, čo kampaň skončí prostredníctvom opakovaného podnikania a rezonovania so zákazníkmi, ktorí v čase kampane neboli na trhu.

Televíziu používajte po nasýtení ostatných kanálov vytvárajúcich dopyt
Niektoré kanály sú efektívne pri nízkej úrovni výdavkov (napríklad vyhľadávanie, CRM, grafický a affiliate marketing), ale rýchlo sa nasýtia a prestanú zobrazovať. Data2Decisions doporučuje, aby sa podiel televízie na rozpočte zvyšoval so zvyšovaním celkových rozpočtov. Dôvodom je, že klesajúce výnosy v televízii sa vyskytujú pri oveľa vyššej úrovni výdavkov ako pri iných kanáloch.

Je potrebné identifikovať bod znižovania návratnosti.
Inzerenti potom musia investovať do kanálov, ktoré stimulujú nový dopyt, a nie do kanálov, ktoré získavajú existujúci záujem. Televízne jednotky rýchlo rastú, keď iné mediálne kanály dosiahnu bod nasýtenia.

Zamerajte sa na vytvorenie povedomia o značke

Menšie podniky by mali používať televíznu reklamu na začatie povedomia o značke a nie na aktiváciu predaja.To neznamená, že by to nemalo byť výzvou na akciu, ale v prípade novších alebo menších inzerentov by sa vždy malo zamerať na to, aby sa značka stala známa. Keď sa značka oboznámi s ľuďmi, zefektívnia sa aj aktivačné správy, ktoré vyzývajú na akciu alebo zvýrazňujú ponuky.

Výskum zistil, že ak dôjde k aktivačným správam nasledujúcim značkových kampaní, zvýši sa účinnosť o 14%. Výhody sa tam nekončia. Aktivačné kanály, ktoré nie sú súčasťou televízie (ako sú vyhľadávanie / pridružené spoločnosti / DM atď.), sa tiež zvýšia, pretože značky sa stanú známymi a ľudia sa pri ich nákupe cítia istejšie.

Začnite krátko
V prípade televíznej kreatívy by prví inzerenti mali začať s dĺžkou reklamy 30 sekúnd alebo kratšou.
Optimálna dĺžka reklamy je 20 sekúnd. To sa však bude líšiť v závislosti od zložitosti kreatívneho posolstva.

Ako dlho by mala byť televízna reklama?
Jednoduchá odpoveď na túto otázku je „nie dlhšie, ako je potrebné“. Realita je taká, že veľa závisí od toho, čo treba oznámiť, a od zložitosti správy. Kratšie reklamy umožňujú väčšie vystavenie sa danému rozpočtu (10-sekundové reklamy sú polovičné náklady na 30-sekundovú reklamu), ale je ťažšie vytvoriť nezabudnuteľnú reklamu zvyšujúcu povedomie.

Využite sezónne výhody
Rôzne kategórie podnikov by mali v rámci televízie využívať rôzne príležitosti, aby mohli využiť sezónne výkyvy v cenách televíznych programov a účinky sezónneho predaja. Napríklad optimálne mesiace pre FMCG sú zvyčajne júl / august, pre maloobchod je december a pre financie február / marec.

Stratégia „výbuch“ namiesto „kvapkania“
Aby inzerenti mohli v plnej miere využiť sezónny efekt, mali by začať s „burst“ kampaňou v najefektívnejšom ročnom období (namiesto väčšieho počtu menších kampaní rozložených na dlhšie časové obdobie). Ako rastú menšie podniky, analýza spoločnosti Data2Decisions ukázala, že by sa mali počas roka presúvať z príležitostných výbuchov na nepretržitejšiu televíznu prítomnosť.

Pri nízkych rozpočtoch približne by televízia mala mať okolo 50% podiel.
S rastom podnikania a zvyšovaním výdavkov na reklamu by sa mal podiel televízie zvyšovať, pretože televízia má najvyššiu kapacitu na podporu rastu skôr, ako sa zníži návratnosť výnosov.

Menšie podniky by sa mali zamerať na rast nad ziskom.
Čím väčší a slávnejší ste, tým ťažšia bude vaša reklama pre vás. Jednou z výhod, ktorú majú menší inzerenti oproti väčším, je to, že sa dá oveľa ľahšie dosiahnuť rast zameraný na reklamu. Menšie podniky začínajú od nízkej základne, takže existuje obrovský nevyužitý trh neregistrujúcich sa, ktorý možno prostredníctvom reklamy premeniť na kupujúcich.

Signály pre začiatok inzerovania v televízií

Práca zistila, že existujú štyri hlavné spúšťače, ktoré signalizujú, že malé podniky musia prejsť na televíznu reklamu.

1. Život mimo reality
Väčšina malých inzerentov začína svoj život vo svete online marketingu. Po relatívne „ľahkom“ období, v ktorom môžu efektívne získavať súčasný dopyt zákazníkov prostredníctvom online kanálov, začínajú dosahovať strop objemu. Potom je už ťažké generovať prírastok z týchto kanálov. Dôvodom môže byť to, že neustále hovoria s malým počtom spotrebiteľov – lovia stále v tom istom rybníku. Prichádza čas, keď tieto združenia stagnujú a obchodníci musia začať vytvárať dopyt a zbierať ho.
Príliš veľa inzerentov zostáva vo fáze digitálneho výkonu príliš dlho.

2. Zväčšovanie
Keď inzerenti narazia na klesajúce výnosy z aktivačných kanálov (vyhľadávanie / affiliate marketing / CRM), je čas vyskúšať televíziu. Televízia je najlepším prostriedkom na oslovenie nových zákazníkov a vytvorenie dopytu.
Ak chcete väčšie objemy, sú možné iba s väčším dosahom.

3. Ambície značky
Na dosiahnutie ďalšej úrovne rastu musia inzerenti budovať svoje značky a vytvárať nezabudnuteľné reklamy, ktoré zvyšujú ich obchodné postavenie a pozíciu na trhu.
Na podporu rastu ostatnej časti trhu je potrebný iný mediálny plán.

4. Viera vo video
Videoreklama ponúka strategickú výhodu (vytvára úplne novú skupinu potenciálnych zákazníkov) a emocionálny prínos (prostredníctvom zvýšeného rozprávania príbehov, vysvetľovania a zvyšovania vnímania kvality).
Citácia: „Chceli sme katalyzátor pre dlhodobú konverzáciu na budovanie vzťahov s darcami.“ (Inzerent v charitatívnom sektore)

Bod, v ktorom inzerenti zaznamenali klesajúcu návratnosť, závisí od:

  • Značka (dostupnosť / distribúcia produktu, veľkosť cieľového publika, veľkosť značky z hľadiska „duševnej dostupnosti“).
  • Kanály použité na zvýšenie dosahu verzus veľkosť publika produktov / užívateľskej základne.
  • Aká efektívna je expozícia reklamy z hľadiska kreatívneho vykonávania a kvality tejto expozície.

Facebook má vysoký dosah, ale pri nízkej úrovni utrácania dôjde k zníženiu návratnosti, pretože reklamám sa dá ľahko vyhnúť. Vedľajšie kanály, ktoré majú nízky dosah, ale sú vysoko efektívne, majú tendenciu byť veľmi efektívne pri nižších úrovniach investícií, ale rýchlo zasiahnu klesajúce výnosy.

Napríklad módne časopisy sú skvelé na nízkej úrovni výdavkov pre maloobchodníkov s módou, pretože sa dostanú na vysoko cielený trh s pôsobivými reklamami, ale klesajúci návrat sa zvyšuje, pretože publikum pre módne časopisy je obmedzené.

Pre malých inzerentov prichádza mediálna výzva k vyhodnoteniu najefektívnejšej cesty rastu prostredníctvom optimálnej kombinácie kanálov. Uprednostnením okamžitého zisku pred rastom je pravdepodobné, že dôjde k dobrej návratnosti investícií, ale bude ťažké zvýšiť predaj nad určitú hranicu.

Zdroj:
https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=https://www.thinkbox.tv/&prev=search
Štúdia Supercharge: Televízia pre malé podniky, objednaná spoločnosťou Thinkbox (  marketingová organizácia pre komerčné televízne vysielanie vo Veľkej Británii)